Activiteiten op en rond de camping

Op Kustpark Strand Westende en in de nabije omgeving van de camping zijn genoeg activiteiten en buitensporten te beleven voor zowel kinderen als volwassenen. Als gast op Kustpark Strand Westende mag u deelnemen aan het animatieprogramma dat georganiseerd wordt door het recreatieteam van Kompas Camping.

In de omgeving kunt u prachtige wandel- en fietstochten maken. De schitterende Belgische kust kunt u tijdens uw vakantie perfect te voet ontdekken. Veel gasten van Kustpark Strand Westende nemen de fiets en maken mooie tochten langs de kust en door de achterliggende polders. De buitensporten die aan de kust worden aangeboden maken voornamelijk gebruik van de recreatiemogelijkheden die het strand en de zee te bieden hebben.

Zomeractiviteiten 2024 in Westende en omgeving

Tips in juni

Volkswagen Busmeeting in Westende op 15 en 16 juni 2024
Bier aan Zee in Middelkerke van 21 t/m 23 juni 2024
Zandsculpturenfestival in Middelkerke vanaf 28 juni 2024

>>> Alle activiteiten <<<

Animatie

Animatie

Voor kinderen is er in het hoogseizoen (Belgische schoolvakanties) animatie op de camping. Een centrale rol binnen het animatieteam speelt Kasper, een vriendelijk zeezoogdier. Hij nodigt kinderen vanaf 6 tot 12 jaar met veel enthousiasme uit om met hem op avontuur te gaan. Wat dacht u van lekker creatief bezig zijn, knutselen of schilderen? De meeste activiteiten zijn inclusief voor onze gasten. U kunt het weekprogramma bij de Kompas receptie ophalen.

Watersporten

Watersporten

Bij Surfclub De Kwinte in Westende kunt u watersporten beoefenen zoals golfsurfen, windsurfen, strandzeilen en zeerafting. Doe mee aan een instructiedag of huur hier uw materiaal. Het watersportcentrum is geopend vanaf de paasvakantie tot en met september in de weekenden. In juli en augustus is het watersportcentrum iedere dag geopend. De activiteiten onderneemt u op eigen initiatief en zijn niet inclusief als gast van ons kustpark.

Kanoën

Kanoën

Kanoën is bij veel mensen bekend als een activiteit voor op de rivier. Kanoën op zee kan ook, maar is niet te vergelijken met kanoën op een rivier. De golven zorgen voor een nieuwe beleving. Probeer eerst de branding te trotseren en de baas te blijven over de golven. Dit kunt u bijvoorbeeld doen in Westende (Beachclub De Kwinte) en in Oostende (Ostend Sailing & Phare East).

Zwembaden in de buurt

Zwembaden in de buurt

In de nabij gelegen badplaatsen zijn verschillende zwembaden te bezoeken. Zo is er fraai overdekt zwembad in Nieuwpoort-Stad op ongeveer 5 minuten rijden van de camping. In de gemeente Westende-Middelkerke vindt u een overdekt zwembad met o.a. een 25m bad, een 60m lange glijbaan, waterattracties, een sauna en een bubbelbad.
Overdekt zwembad Plopsaqua

Overdekt zwembad Plopsaqua

Plopsaqua is een veelzijdig overdekt zwembad met veel verschillende waterattracties. Zwemmen wordt een belevenis met verschillende waterattracties. Een vakantie op Kustpark Strand Westende is ideaal te combineren met een bezoek aan het gethematiseerde zwembad Plopsaqua.