Attracties

Een van de bekendste attracties is natuurlijk Plopsaland De Panne. Een prachtig themapark waar jong en oud een hele dag plezier kunnen beleven. Wist u dat u bij Plopsaqua in De Panne ook kunt zwemmen?

In de omgeving liggen tevens diverse historische & toeristische attracties. Denk hierbij aan Raversyde Atlantikwall, Fort Napoleon, Westfront in Nieuwpoort en de Dodengang. Ook het prachtige zeilschip Mercator in Oostende mag niet ontbreken op deze lijst. Zin om een museum te bezoeken? In Mu.ZEE leert u van alles over moderne kunst.

Plopsaland de Panne

Plopsaland de Panne

op 30 minuten rijden

Kustpark Strand Westende is een camping nabij Plopsaland de Panne. Trek voor een bezoek aan dit attractiepark minimaal een dag uit. Er is veel te beleven met meer dan 50 verschillende attracties in verschillende themalanden zoals de Ploptuin, de Piratenzone en de kermis van Samson en Gert.
Raversyde

Raversyde

op 30 minuten fietsen

Wandel door twee wereldoorlogen. De ATLANTIKWALL in Raversyde is een van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Beaufort beeldenpark

Beaufort beeldenpark

vanaf 20 minuten lopen

Bewonder diverse prachtige kunstwerken langs de zeedijken, stranden en duinen van de hele Belgische kust. In de gemeente Middelkerke-Westende bevinden zich maar liefst 5 kunstwerken waaronder de bekende Caterpillar, Olnetop en The Navigator Monument. Zeker de moeite waard!

Fort Napoleon

Fort Napoleon

30 minuten rijden

Ontdek de geschiedenis van het fort in Oostende. Via een verhalenparcours op de muren wordt verteld over de rol van dit fort tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Westfront Nieuwpoort

Westfront Nieuwpoort

op 10 minuten fietsen

Bezoek het oorlogsmonument Koning Albert I in Nieuwpoort en leer meer over de onderwaterzetting van de poldervlakte en de Duitse invasie.
Jommekeroute

Jommekeroute

Gemeente Middelkerke

Een leuke fietstocht voor met het hele gezin. Fiets langs de locaties uit het Jommeke-album, stripstandbeelden en beschilderde stripmuren.
Warandetoren

Warandetoren

Middelkerke

De Uitkijktoren Warande is een opvallende bezienswaardigheid midden in het natuurreservaat en biedt een adembenemend uitzicht op de omringende natuurlijke schoonheid. De toren met 'sprieten' verwijst naar het helmgras aan de Belgische kust.