Steden en dorpen

Is het een dagje geen strandweer of heeft u gewoon zin om er eens lekker op uit te trekken vanaf Kustpark Strand Westende? Dat kan, want er is genoeg te doen en te zien in de omgeving van Kustpark Strand Westende.

Toeristische trekpleisters aan de Belgische kust die u niet mag missen zijn natuurlijk Brugge, Oostende en De Panne. Ook Nieuwpoort en Middelkerke (bekend om zijn zandsculpturen) liggen vlak bij en verdienen een bezoekje.

Brugge

Brugge

op 40 minuten

Brugge is bekend om haar kunsthistorie en cultuur. Deze stad is de belangrijkste toeristische trekpleister van West-Vlaanderen. Vooral onder de Bourgondische hertogen kende de stad een ongekende bloei. Brugge kreeg nieuwe faam als kunststad door de roman Brugges la morte van Georges Rodenbach.
Oostende

Oostende

op 25 minuten rijden

Bekende hotspots in deze badplaats zijn de Atlantikwall Raversyde, het Zeilschip Mercator en het Leopoldpark. Wist u dat u hier gemakkelijk heen kunt reizen met de Kusttram? Loop eens door het centrum van Oostende naar de prachtige Sint-Petrus-en-Pauluskerk of ontdek de kunstschatten uit de kelder van Mu.ZEE.
Nieuwpoort

Nieuwpoort

Nieuwpoort ontstond in 1163 als haven en was eeuwenlang de voornaamste vissershaven van België om de haringvangst. Nu bezit de stad de grootste jachthaven van Noord-Europa. Het bekende sluizencomplex 'De Ganzepoot' speelde tijdens de Eerste Wereldoorlog een belangrijke rol. Maak eens een wandeling van Nieuwpoort-Stad naar Nieuwpoort-Bad.
Westende

Westende

op 10 minuten lopen

Westende is bijzonder geliefd bij de toeristen en één van de fijnste badplaatsen aan de Belgische kust! Deze mooie plaats voor het gehele gezin biedt naast het brede en fijn zandige strand ook voor klein en groot een gevarieerd animatieprogramma. Een trip naar Westende is ongeacht de duur van uw verblijf een aanrader voor jong en oud.
Veurne

Veurne

op 20 minuten rijden

De stad kenmerkt zich door vele oude bezienswaardigheden zoals het Belfort van Veurne dat sinds 1999 ingeschreven staat op de Lijst van het Werelderfgoed van UNESCO. Daarnaast is het Wereld Oorlog 1 museum in het Stad- en Landhuis een bezoek meer dan waard. Wie liever in de buitenlucht verblijft kan de drukte van de stad ontvluchten in het Sint-Walburgapark of het Vaubanpark.